Work

THE HILL HOUSE

Project
Description

“Organic architecture seeks superior sense of use and a finer sense of comfort, expressed in organic simplicity. -Frank Lloyd Wright”

Information

The Hill House

This project is a home for young family with 3 kids with 1200 sqm building area. Located on a rocky hill in Senggigi, Lombok, this 1600 sqm land area has steep contour with approx. 25 meters difference between main road level with site end border, however offers immersive sea horizon vie potential. The challenge is how to maximize the existing site potential & create an intimate home in the midst of spacious yet contoured land area.

The foundation of the idea is when the architect determines the level of main building volume, to achieve infinity seaside view. There are 3 building masses, 2 horizontal masses are oriented towards the best view potential, whilst another mass is oriented diagonally to maximize narrower backside land perimeter. Among the masses, series of outdoor space are created to enhance movement & the feeling of transition between functions.

Detail
Location

Senggigi, Lombok

Architects

Rudy Kelana

Site Area

1600 sqm

Building Area

1200 sqm

Team 2020
Design Team

Paula Silalahi, Wongso Michael, Lidia Natalia

Interior

Wahana Architects

Main Contractor

Graha Indah Nusa

Lighting Consultant

Artmosphere Light

Structure

Ricky Theo Structure Engineer

Photographs

Mario Wibowo

“"